21 Nisan 2009 Salı

Prof. Dr. Ahmet Marankiden Saç Dökülmesine Mucize Formüller


Evet arkadaşlar sizin için Ahmet marankinin saç konusunda ki tavsiylerini belirli kaynaklardan derledik. İşte Prof. Dr. Ahmet Marankinin Saç Dökülmesi durduracak tavsiyeleri ve saç dökülmesi ve ilaçlar hakkında bir çok bilinmeyen gerçek...



Öncelikle saçlar neden dökülür buna bir bakmak lazım. Zira sorunun kaynağı bilinmeden çözüm geliştirilmez.


Saç dökülmesi; birçok hastalık, hormonal, metabolik ve besinsel etkiler sonucu meydana gelebilir. Ruhsal açıdan yaşadığınız zorluklar da saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasındadır. Saç dökülmelerinin %90’ı kalıtımsal yahut androgenetik sebeplerle meydana gelmektedir.


.............................................................................................................................................

Bu noktada çeşitli çözüm önerileri sunulmaktadır. Ahmet Maranki’nin piyasadan rahatlıkla temin edilebilecek yağ önerileri bunlardan biridir. Ahmet Maranki şu karışımın kullanılmasını öneriyor.

Sarımsak Yağı
Çam Yağı
Badem Yağı
Havuç Yağı
Buğday Yağı

Yukarıdaki karışımı (5–6 damla kadarını) 3 hafta boyunca her gece saçlarınıza 10–15 kez uygulayın. Uygulamayı şu şekilde yapın. Parmaklarınızı açık bir şekilde başınızın alın kısmından arka tarafına doğru başınızın üst ve yanlarına yumuşak bir şekilde dokundurmak yoluyla yapın (masaj yapar şekilde yani). Saçlarınızın kırılmasına sebebiyet verecek derecede sert hareketlerden kaçının. Ardından başınıza bone vb… bir madde ile kapatıp yatın. Sabah saçınızı ılık suyla yıkayın. İlk zamanlarda saç dökülmesinde bir artış olabilir ancak 3 ay sonra saç dökülmesi duracaktır ve yeni saçlar çıkmaya da başlayacaktır.

Yukarıdaki yağlara ek olarak aşağıda belirtilen yağlar da karışıma dâhil edilebilir.

Ceviz Yağı
Susam Yağı
Hint Yağı
Isırgan Otu Yağı


Bu karışımlarla saçların beslenmesi için gerekli vitaminler yağlar vasıtasıyla temin edilmektedir. Bazıları saçlarınızın yumuşamasına, bazıları ise nemlenmesine yardımcı oluyor. Saçlarınıza bu karışımı eklemeden önce bir miktar su buharına maruz bırakırsanız daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.

.............................................................................................................................................

SAÇ DÖKÜLMESİ PROBLEMİ ÇOK YAYGIN BİR SORUN OLDUĞUNDAN ÇOK ÇEŞİTLİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İLE DE KARŞILAŞILIYOR.

Bazıları ısırgan otunu haşlayıp çıkan suyla saçlarını yıkadığını söylüyor, bazıları ise şampuana çam yağı ekleyip kullandığını. Hepsi de eskiye nazaran daha iyi bir sonuç aldığını anlatıyor. Buradan şu sonuç çıkarılabilir. Durup seyretmektense bir şeyler yapmak gerek.

Peki başka ne gibi öneriler var bu konuda; isterseniz onlara bir bakalım.

.............................................................................................................................................

Olaya tamamen tıbbi bir gözlükle bakarsak, durum şu şekilde tanımlanabilir

Saç dökülmesini engelleyici ve yeniden saç çıkartıcı pek çok ürün eczanelerde satılıyor. Bunlardan bazıları tablet şeklinde ağızdan alınan, saçı kökünden besleyip nemlendiren, yaşlanma karşıtı ürünlerdir. Bunlar aynı zamanda buğday tohumu yağı içerikli, buna ek olarak aminoasit, E vitamini, B vitamini, çinko, magnezyum, yağ asitleri, antioksidanlar da içermektedir. Bu tür ürünler son derece faydalı ancak en az 3 ay süreyle kullanılmaları gerekmektedir. Bu ürünlerin bir kısmı ağız yoluyla alınırken, çok faydalı tonik ve losyonlar da bulunuyor. Tabii ki bunların bir doktor tarafından önerilmesinin daha doğru olacağını belirtelim.

Ayrıca saçlara uygulanan saç mezoterapisi yöntemiyle de son derece başarılı sonuçlar alınıyor. Bu tedavide saçı besleyen bir takım vitamin ve mineraller enjektör yardımıyla saç köklerine veriliyor. Unutmamamız gereken nokta, saçımız döküldüğünde önce bir doktora görünmek ve onun önerdiği kozmetikleri yardımcı tedavi olarak uygulamaktır.

Doktorunuz gerekli görürse kan tetkikleri ile demir, çinko, biyotin eksikliği, tiroid veya başka bir hastalık olup olmadığını ya da ilaca bağlı bir dökülme olup olmadığını araştırabilir. Alacağı sonuca göre size uygun bir besin desteği önerecektir. Ancak, çok sıkı yapılan diyetlerin saçı dökebildiğini ve bu yüzden beslenmenizde protein ve vitamin bakımından zengin bir yol izlemeniz gerektiğini unutmayın.

.............................................................................................................................................

Ya da piyasadaki mevcut etkili ilaçlar hakkında yorumlar yapılabilir

Saçların günlük normal değerlerinden daha fazla sayıda dökülmesi, minyatürleşerek kaybolması, seyrekleşmesi olayıdır saç dökülmesi. Günde 50-100 saç teli dökülmesi normaldir. Çeşitli sebepleri vardır. En büyük ve insanı çaresiz duruma getiren sebebi, genetik olan erkek tipi saç dökülmesidir. Sadece erkeklerde değil, az da olsa kadınlarda da görülebilmektedir. Saç köklerinin erkeklik hormonu olan testesteronun bir ürünü olan di hidro testesterona (DHT) duyarlı olmasından kaynaklanır. Bu hormon vücudun değişik yerlerinde bulunan 5 alfa redüktaz enziminin testesteron ile aktivitesi sonucu oluşur. Kafa derisinde bulunan 5 alfa redüktaz enziminin tip 2 si testesteronu dihidrotestesterona çevirir. DHT de saç köklerine bağlanır, kökün kan dolaşımını ve beslenmesini bozar. Sonuçta saçların gelişim süreci kısalır ve bir süre sonra hiç üretilmezler. Erkekteki fazla testesteronun saç dökülmesiyle direk bir bağlantısı yoktur. Testesteron oranı bir hayli fazla olan bir erkekte saç kökleri dht’ye dirençliyse erkek tipi saç dökülmesi görülmez. Aynı zamanda testesteron oranı az olan bir erkekte saç kökleri dht’te duyarlı ise erkek tipi saç dökülmesi kaçınılmazdır. Testesteronun fazlalığı saç dökülmesi baş gösterdiği zaman kelleşene kadar geçecek olan sürenin uzunluğunu, kısalığını belirler. Erkek tipi saç dökülmesini engellemek imkânsızdır. Ne kadar bakım yaparsanız yapın eninde sonunda dökülecektir. Ancak geciktirilebilir. Bunun için de en etkili maddeler finasteride ve minoxidil’dir.

finasteride: 5 alfa redüktaz tip 2 enzimini bloke ederek saç dökülmesine yol açan dht’nin miktarını %60–70 azaltır. Piyasada bulunan finasteride içerikli ilaçlar propecia ve proscardır. Proscar yaşlı erkeklerde prostat tedavisi için kullanılıyordu. Sonra proscar kullanan erkeklerin saçlarında çoğalma ve saç dökülmesinin durduğu gözlendi. Daha sonra firma propecia adında ilacı çıkardı. Proscar’ın her tabletinde 5 mg finasteride varken propecianın her tabletinde 1 mg finasteride bulunmaktadır. Ayrıca propecia proscara göre çok daha pahalıdır. Yani finasteride kullanmaya karar veren kişiler proscar alıp bir tableti dörde veya beşe bölüp kullanabilirler. Hiçbir mahsuru yoktur. Ancak finasteridin yan etkileri intihar sebebidir. Kullanan erkeklerin %2 gibi bir kısmında iktidarsızlık ve libido eksikliği görülmüştür. Bunun ne kadar doğru olduğu tartışma sebebidir. Kadınlarda hamilelik dolayısıyla kesinlikle kontrendikedir. dht sadece saçları döken kötü bir hormon değildir. İkincil erkeklik organların üzerinde de hatırı sayılır bir etkisi mevcuttur. Aslında finasterid sadece tip 2 enzimi bloke eder ama yan etkilerinin varlığı bir gerçektir. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmeyeceği için kel kalmak istemeyen erkekler kullanırsa kesin çözümdür.

minoxidil: bu madde lokal olarak uygulanır ve yan etkisi yok diyecek kadar azdır. Bazı kullananlar kızarıklık veya kaşıntıdan şikâyetçi olabilirler. Uygulanan bölgede damarların genişlemesine ve kan akımının artmasına sebep olur. Böylece saç kökleri daha iyi beslenir. minoxidil içeren ilaçlardan piyasada en yaygını ve fda onayı almış olan rogaine dir. %5 lik ve %2 lik solüsyonları mevcuttur. %5lik olanları erkeklerde, %2lik olanları kadınlarda endikedir.

Son yıllarda piyasaya lazer tarağı denilen özel aletler sürülmüştür. Bunların fda onaylı olduğu söylenir ama bazı kullanıcılar fda onayının sadece lazer ışınlarının zararsız olduğu ile ilgili olduğunu söyler. Ve kullananların çoğu da pek memnun değildir. Orta kalite olanları 800 ytl civarındadır.

Uzun süredir uygulanan ancak son yıllarda yaygınlaşan bir tedavi yöntemi de saç mezoterapisidir. Saçı besleyen ve dökülmesini engelleyecek olan maddeler ve vitaminler küçük enjektörlerle saçlı derinin mezoderm tabakasına verilir. bu da lokal olarak uygulandığı için sonuçları yüz güldürücüdür. Ancak kalıcı olduğu söylenemez. Kullanıcı yorumları gerçekten etkili bir yöntem olduğu yönündedir.

.............................................................................................................................................

Kaynaklar:

Maranki.com
İzafet.com
Ekşi Sözlük

3 yorum:

  1. Merhaba saç dökülmemi Zigavus'un sarımsaklı şampuanı önledi :) Çok memnun kaldım. 28 yaşında kel kalacaktım. Tavsiye ederim. Sarımsak saç dökülmesinde baya etkili imiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zigavus denen şampuan bir boka yaramıyor almayın iyi yorumları yapanların hepsi satıcı.

      Sil
  2. Zigavus denen şampuan bir boka yaramıyor almayın iyi yorumları yapanların hepsi satıcı.

    YanıtlaSil