30 Nisan 2009 Perşembe

Saçların Hızlı Uzaması İçin Bitkisel Formüller

Saçlarınızın uzaması vucunuzun özellikleriyle yakından ilgilidir. Belli bir noktadan sonra saç uzaması yavaşlar.

Kısa zamanda saç nasıl çabuk uzar diye merak ediyorsanız sabır ve iyi bakımın saçın uzamasında en önemli etken olduğunu unutmamanız gerekir.

Kırık uçların temizlenmesi çok önemlidir. Doğru şampuan, saç kremi ve şekillendirme ürünleri kullanarak kırık uçların önüne geçmelisiniz.

Saç nasıl çabuk uzar; Dengeli beslenmeli ve sağlıklı uzun saç için gereken vitaminleri beslenmenize eklemelisiniz. Unutmayın, saçlarınız doğal tellere sahiptir ve bunlar sağlığınızın ve iyi olmanızın yansımasıdır. Eğer vücudunuza iyi bakmazsanız, saçlarınız istediğiniz gibi görünmeyecektir. Vücudunuza iyi bakmalı, bir saç bakım programı uygulamalı ve beslenmenize vitamin katkısı sağlamalısınız. Biraz dikkat ve bakımla saçlarınızın harika bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

Uzun saç düşmanları; kırılma, uçuşma ve kırık uçlardır. Uyandığınız andan itibaren, uyanıkken ve hatta uyurken saçlarınızın kırılmasına yol açan bir çok etken vardır. En çok görülenler yanlış fırçalama ve yıkama, uçlarını gereken sıklıkta kısaltmamaktır. Saç şekillendirme, yanlış beslenme ve huzursuz uyumak da saçta kırılmaya neden olabilir. İnsanların, saçlarına iyi geleceğini düşündükleri şeyler saçlara zarar verebilir. İyi bakım; basit, ancak doğru bakım ürünleri uzun, güzel ve sağlıklı bir saç a kavuşmanızı sağlar.

Saç nasıl çabuk uzar. Saçın uzaması için ne yapabiliriz...

Saçın hızlı uzaması için gerekli malzemelerimiz;

Yoğurt
Yumurta
Limon suyu
Kına

Kına, yumurta, yoğurt, ve limon suyuyla yoğun bir hamur hazırlayın.

Hazırladığınız bu hamuru tüm saçınıza ve saç derinize masaj yaparak sürün.

Bir saat sonra şampuanlayın.

Bu işlem aynı zamanda saç dökülmesi propleminede iyi gelecektir.

Saçın hızlı uzaması için başka bir uygulama;


1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otu
1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile iyicene karıştırıp saçınıza masaj yaparak sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile güzelce durulayın. Saçın hızlı uzaması için bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz


SAÇLARI UZATMAK İÇİN KERATİNLİ KAYNAK YÖNTEMİ
Keratin nedir?

Keratin madde olarak insan bünyesinde de bulunan (tırnak, saç v.b.) protein ağırlıklı bir maddedir. Aynı zamanda keratin içeren cilt bakım ürünleri de vardır.

Keratinli kaynak nedir?

Teknolojik olarak bir ekleme ve birleştirme yöntemidir. Saçları uzatmak ve yoğunlaştırmak için etkili bir çözümdür. Bununla birlikte kaynak yöntemiyle gölge, röfle, balyaj yapılabileceği gibi farklı aksesuarlarla saçlara çok farklı modeller verilebilir.

Keratin saça zarar veriyor mu?

İnsan bünyesinde zaten bulunan bir maddenin saça zarar vermesi söz konusu olamaz. Saça takılması ve sökülmesi teknik araçlarla yapıldığı için oldukça hijyeniktir.

Silikonlu kaynakla arasındaki fark nedir?

Silikon bilindiği gibi bir yapı malzemesidir. İçeriğinde bulunan kimyasall ar elbette ki saça zarar verecektir. Özellikle silikonun saçtan sökülme aşamasında daha da ciddi riskler vardır. Çünkü silikonun saçtan temizlenmesi için yine tiner gibi kimyasal ürünler kullanılır. Bu işlem hem acı verir, hem de saçlarda yüzde 20-30 oranında kopmalar meydana gelir. Bazen de saçları kesmek gerekebilir. Silikon, sıcaktan çabuk etkilenir. Saçlara fön çekme işlemini neredeyse imkansız hale getirir. Sıcak suyla duş alındığında hatta güneşlenirken bile erime yaparak diğer saçlara yapışma yapar. Kısacası silikon kaynak için üretilmiş bir madde değildir. Ve insan bünyesine uygulama yapılması doğru değildir.

Nasıl uygulanıyor ve uygulama süresi nedir?

Tamamen hijyenik bir ortamda makine yardımı ile en son teknoloji kullanılarak uygulanılıyor. Isı verilen keratin maddesi kişinin kendi saçıyla ilave edilecek saçı birleştiriyor. Uygulanacak saçın yoğunluğu ve uzunluğuna göre 1-4 saat arasında işlem sonuçlanır.

Keratinli kaynağın kullanım süresi ne kadardır? Bu süre sonunda nasıl çıkarılıyor?

Kullanım süresi farklı markalar için 4-8 aydır. Eklenen saç çıkarılmak istendiğinde, özel çözücü solüsyon sayesinde keratin un gibi dağılarak ilave saçın düşmesini sağlıyor. Bu işlem saça kesinlikle zarar vermiyor.

Kendi saçımıza yaptırdığımız boya, röfle, fön, maşa gibi işlemleri kaynaktan sonra da yapabiliyor muyuz?

Kendi saçınıza yaptırdığınız her işlemi keratinli kaynak uygulanmış saçınıza da yaptırabiliyorsunuz. Çünkü eklenen saç kendi saçınızla bir bütün oluyor. Bu yüzden kuaförün yapmak istediği bütün işlemlere olanak sağlıyor.

Keratinli kaynak uygulanmış saç, dışarıdan bakıldığında fark ediliyor mu?

Keratinli kaynakta birleşme noktaları çok incedir. Aynı zamanda eklenecek saçla keratin aynı renkte olduğu için saç uzadığında bile fark etmek oldukça zordur. Teknik kurallar uygulandığı taktirde saçınızın kaynak olduğunu kimse anlayamaz

Dış etkenlerden etkileniyor mu?

Yaşantınızda değişen hiçbir şey olmuyor. Deniz, havuz, sauna kesinlikle keratinleri etkilemiyor. Spor aktivitelerinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Kullanım süresini uzatmak için birkaç basit kuralı uygulamak yeterli olacaktır:

- Keratin bağlantı noktalarına, saç kremi kremli şampuan ve alkol içeren maddeler temas ettirilmemelidir.

- Her uzun saçta olduğu gibi, yatarken, denize ve havuza girerken arkadan basit bir tokayla toplanmalıdır.

- Tepeden uçlara doğru fırçayla taranmalıdır.

- Uzun süre fönsüz kalmamalıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder